szonár képen a Hableaány, forrás: tek.gov.hu

Megszólalt a Viking River Cruises elnöke

Megszólalt a Viking River Cruises elnöke

Közleményben fejezte ki részvétét Torstein Hagen a múlt szerdai dunai hajóbaleset minden érintettjének.

“A Viking River Cruises összes munkatársa nevében szeretném őszinte részvétemet kifejezni a dunai hajóbaleset minden érintettjének. Mindnyájunkat mélyen megrendített a tragédia”

– áll az elnök keddi közleményében, majd hozzátette, imádkoznak a sérültekért és az áldozatokért, és együttéreznek a családtagokkal, barátokkal.

“Ahogy eddig is, úgy a továbbiakban is a legteljesebb mértékben együttműködnek a magyar hatóságokkal, s minden rendelkezésükre álló eszközzel segítik a folyamatban lévő vizsgálatot”

– írta cég elnöke.

Így fekszik a hajómederben az elsülyedt Hableány, forrás: tek.gov.hu

Május 29-én 21.05-kor a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó a Margit hídnál összeütközött egy Viking szállodahajóval. A Hableány 7 másodperc alatt elmerült. A turistahajón 35-en voltak: 22 nő, 12 férfi és egy gyerek. A kapitányon és a matrózon kívül a többiek turisták, illetve idegenvezetők. Hét embert a baleset pillanatában a közelben lévő  hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreait holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további két holttestet azonosítottak a baleset áldozataként.

Kapcsolódó cikkek