forrás: pixabay.com

Koronavírus: vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát egy nő

Koronavírus: vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát egy nő

Csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség egy 31 éves, tószegi nővel szemben, aki 2020 novemberében Szolnokon azzal a hamis indokkal kért kölcsönt két helybéli férfitől, hogy a pénzt kutatóorvosi tevékenységére, koronavírus elleni vakcina kifejlesztésére fogja fordítani. Ezt közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség hétfőn.

A vádirat szerint a nő azt állította, hogy a fejlesztés már végső fázisában van, de annak befejezéséhez pénzre lenne szüksége.

Az orvosi végzettséggel nem rendelkező nőnek a két férfi 3 700 000 forintot adott kölcsön.

A közlemény szerint a valós – kizárólag a pénz megszerzésére irányuló – szándékát álcázó nő írásba foglalt szerződésben vállalta, hogy a vakcina fejlesztésére kapott kölcsönt 2021. február végéig visszafizeti a két férfinak, de ígéretét a határidő lejártát hónapokkal követően sem teljesítette.

A két férfi végül tavaly júliusban felszólítólevélben kérte a pénz visszafizetését.

A nő e-mailjeiben és egy hamis banki bizonylat bemutatásával csak hitegette a sértetteket, pénzüket azonban nem adta vissza. A járási ügyészség – mivel a büntetlen előéletű nő az eljárás megindítását követően megtérítette a kárt – felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek