Ketten is dupláztak szombaton

Ketten is dupláztak szombaton

Lovassy Krisztián és Jászapáti Petra is két versenyszámban diadalmaskodott a pályakerékpáros országos bajnokság szombati napján.

A Millenáris velodromban rendezett ob különlegessége volt, hogy két rövidpályás-gyorskorcsolyázó is szerepelt: Jászapáti Petra és Oláh Bence. Előbbi győzött is délelőtt 200 méteren, majd koraeste villanyfénynél az 500 méteres állórajtos időfutamban. Indult volna az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor is, de ő pozitív koronavírustesztje miatt végül kénytelen volt lemondani a részvételt.

A férfiak sprintversenyében Lovassy Patrik Rómeó megelőzte a címvédő és magyar csúcstartó Szalontay Sándort.

Scratch-ben a szám Európa-bajnoki ezüstérmese, Lovassy Krisztián kis különbséggel előzte meg klubtársát, az országúton mezőnyversenyben magyar bajnok Filutás Viktort.

“Igazából majdhogynem mindegy, melyikünk halad át elsőként a célvonalon. A lényeg az, hogy mi ketten vagyunk a dobogó első és második fokán”

– nyilatkozta Lovassy, aki rámutatott, amíg a pontversenyt kevéssel később megnyerő Filutás az állóképességi számokban jobb, addig ő maga sprintben. Kissé csalódottan emelte ki, hogy 4000 méteren másfél másodpercre volt a nyitott pályás magyar rekordtól, amelynek megdöntése már régóta célja.

A pályakerékpáros országos bajnokság szombati győztesei:

férfiak:
4000 méter: Lovassy Krisztián (BVSC-Zugló)
pontverseny: Filutás Viktor (BVSC-Zugló)
scratch: Lovassy Krisztián
sprint: Lovassy Patrik Rómeó (BVSC-Zugló)
200 m időfutam: Szalontay Sándor (VeloClass-Velence)
1000 m állórajtos időfutam: Csengői Bálint (BVSC-Zugló)

nők:
200 m időfutam: Jászapáti Petra (BVSC-Zugló)
500 m állórajtos időfutam: Jászapáti Petra
3000 méter: Borissza Johanna Kitti (BVSC-Zugló)
scratch: László Tamara (Fehérvár Cycling Team)

Kapcsolódó cikkek