Egy évtizedre börtönbe kerül a pécsi munkásszállós gyilkos

Egy évtizedre börtönbe kerül a pécsi munkásszállós gyilkos

Jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, amiért 2020 őszén egy pécsi munkásszállón késsel megölte lakótársát. Hétfőn döntöttek erről a Pécsi Törvényszéken.

A közleményben a bűncselekményt ismertetve azt írták, a fiatal férfi második börtönbüntetéséből szabadulva a baranyai megyeszékhelyen egy munkásszállón lakott, ahol későbbi áldozata, a barátja is élt. Miután a vádlotthoz költözött egy nő, kettejük kapcsolata megromlott: a sértett többször becsmérelte a vádlott barátnőjét. Mindhármuk életvitele, rendszeres italozásaik, hangoskodásaik zavartarták a szálló lakóit. 2020. október 31-én – mikor a vádlott, a nő és egy harmadik férfi együtt italoztak – megjelent náluk a sértett, ittas állapotban.

Őt a vádlott kétszer is elküldte, de a sértett nem a saját szobájába ment, hanem egy másikba, ahol egy – korábban ismeretlenek által bántalmazott – férfi feküdt öntudatlan állapotban.

A vádlott a sértett után ment a társaságában lévő nővel és férfival. Amikor meglátta, hogy a szoba lakója a földön fekszik és a sértett felette áll, a vádlott többször ököllel arcon ütötte, majd a két férfi dulakodni kezdett. A nő és a harmadik férfi próbálták a bántalmazásban megakadályozni a vádlottat, egy kést is kivettek a kezéből. A vádlott ezt követően egy másik – 20,5 centiméter pengehosszúságú – kést vett magához a közeli asztalról, azzal pedig arcon, majd nagy erővel szívtájékon szúrta áldozatát, aki a helyszínen meghalt.

A vádlottat másnap fogták el, miután a szálló egyik, a hangoskodást észlelő lakója értesítette a rendőrséget.

Az emberölés elkövetőjét a Pécsi Törvényszék hétfői jogerős határozatával tíz év börtönre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés büntetésbe beszámította a vádlott letartóztatásban töltött idejét.

Kapcsolódó cikkek