Átadták a Váci Greens irodakomplexum első épületét

Átadták a Váci Greens irodakomplexum első épületét

Az Atenor Group által fejlesztett Váci Greens irodakomplexum 6 szintes, bruttó 15 700 négyzetméteres "A" épülete elkészült, amelyet hivatalosan kedden adtak át a helyszínen, a budapesti Váci úton.

A mostani, illetve a további épületek telkeinek ára, illetve a most átadott irodaház építési költsége 40 millió eurót tett ki – mondta Borbély Zoltán projektigazgató az MTI kérdésére válaszolva.

Jo Indekeu, Belgium magyarországi nagykövete azt emelte ki, hogy a belga innováció megjelent Magyarországon. Ezzel utalt a nagykövet arra, hogy az épület megkapta a BREEAM “Excellent” minősítését. A Building Research Estabilishment Environmental Assesment Method világszerte elismert környezeti minősítő rendszer az ingatlanfejlesztések teljes folyamatát vizsgálja nemzetközi standardok szerint.

Ez a zöld minősítés megnyilvánul az üzemeltetési költségben is. Amíg a Váci úti irodaházak üzemeltetési költsége 4-4,5 euró havonta négyzetméterenként, addig itt nem éri el a 3 eurót sem, vagyis egyharmadnyi a bérlők megtakarítása.

Olivier Ralet, az Atenor Group vezérigazgatója pedig azt hangsúlyozta, hogy a társaság sajt tőkéből finanszírozta a beruházást, ami válságos időkben különösen előnyös.
Borbély Zoltántól az MTI megtudta, a bérleti díj 11,9-12,9 euró havonta és négyzetméterenként, attól függően, hogy hányadik emeleten helyezkedik el az iroda, és milyen a tájolása.

Eddig a terület 25 százalékát adták bérbe, de őszre megtelik a ház bérlőkkel – mondta. A telken további három épületben, mintegy 80 ezer négyzetméternyi irodának jut hely, de a telket határoló Fiastyúk utca túloldalán is építhető még egy 18-20 ezer négyzetméteres irodaház. A folytatás attól függ, hogy melyik reménybeli bérlővel tudnak előbb megállapodni. Közülük kettő ugyanis egy teljes épületet kibérelne – tette hozzá a projekt menedzser.
A fejlesztő Atenor Group 30 éve tevékenykedik az ingatlanpiacon, részvényeit a brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzik. Közép-Európában 2007 óta van jelen, kiemelt befektetési területe Magyarország mellett Románia.

Kapcsolódó cikkek