illusztráció

Az Atenor az első olyan ingatlanfejlesztő, amely az Acces4You-val dolgozik

Az Atenor az első olyan ingatlanfejlesztő, amely az Acces4You-val dolgozik

A belga fejlesztő társadalmi felelőségvállalása Budapesten is megmutatkozik: bérelhető irodáit az Access4You rehabilitációs mérnökeivel karöltve alakította ki.

Az Atenor az Access4You-val együttműködve olyan épületeket felépítését célozza meg, amelyeknek mind a belső kialakítása és a közvetlen környezete valóban minden tekintetben akadálymentes. A fejlesztő legújabb budapesti megaprojektje, az Aréna Business Campus olyan hozzáférési lehetőségeket és megoldásokat fog biztosítani, amelyek megkönnyítik a speciális igényű emberek (SPI = people with special needs) mindennapjait, és hozzásegíti őket a teljes értékű életvitel, és a napi munkarutin kialakításában.

Ezzel a lépéssel az Atenor az első olyan fejlesztő az ingatlanpiacon, aki ilyen mértékben támogatja a testi és szellemi fogyatékkal élő munkavállalók integrációját.

Az Access4You legfőbb célja az, hogy részletes és hiteles információkat szolgáltasson a speciális igényű embereknek úgy, hogy gyakorlatilag mindenféle ingatlant és helyszínt minősít. Tulajdonképpen kutatómunkát végez, hogy feltérképezhesse számukra az olyan helyeket, amiket ők is életvitelszerűen használhatnak. Amennyiben az ellenőrzött épületek módosításokra szorulnak emiatt, akkor javaslatokat is tesz a szükséges fejlesztésekre.

Mivel a legfrissebb felmérések szerint a társadalomnak a 15%-át képzik a speciális igényű személyek, az Atenor is felelősségének érezte, hogy projektjei számukra is lehetőséget nyújthasson egy zavartalan munkahelyi rutinra.

Arany fokozatú kiadó irodák Budapesten: hibátlanul szerepelt az Aréna Business Campus

Borbély Zoltán – az Atenor Magyarország ügyvezető igazgatója – elmondása szerint elejétől fogva a legmagasabbnak számító arany fokozatot szerették volna elérni, ezért már az Aréna Business Campus tervezésénél igénybe vették az Access4You tanácsadói szolgáltatását.

forrás: pixabay.com

Az Atenor terveinél már eleve kiemelkedő szerepet kapott a minőség mellett a környezetvédelem is: a fejlesztő bérelhető irodaházai ezekben a kategóriákban a lehető legmagasabb értékelést kapták „A+” és „BREEAM Excellent” minősítések formájában. Így tehát a társadalmi felelősségvállalás is teljesen „profilba vágó” a cég számára, ugyanis a cég elejétől fogva kötelességének érezte, hogy megoldást tudjon nyújtani gazdasági, környezetvédelmi, és társadalmi kérdésekre is. Berecz Balázs, az Access4You alapítója és igazgatója szerint „jó volt látni, hogy hogyan gondolkodik az Atenor”, mivel már a campus kialakításának első fázisaiban is figyeltek arra, hogy a lehető legjobb kiadó irodaházat hozhassák létre, amit a speciális igényű személyek is gond nélkül igénybe tudnak venni.

Az Access4You program egyébként csaknem 500 szempontot vesz figyelembe, mielőtt kiadja az értékelésének az eredményét, ami egy négy fokozatú skálán terjed: alap, bronz, ezüst, és arany.

Az adatbázisa mindenki számára elérhető, így bárki megtekintheti, hogy a minősített helyszínek és ingatlanok milyen eredményt értek el az audit során. Az értékelésben az is szerepet játszik, hogy az adott épület mennyire számít akadálymentesítettnek a gyengén látók, a vakok, a segítőkutyások, az idősek, a kerekesszékesek, a kismamák, a siket és nagyothallók, illetve a kognitív problémákkal küzdők számára.

Az Aréna Business Campus mind a négy épülete azzal a céllal épült, hogy megkapja az Access4You arany minősítését. Az első akadálymentesített „A” épület 2020 második negyedévében kerül átadásra, a másik három kiadó irodaház pedig várhatóan az elkövetkezendő 3 évben lesz elérhető a potenciális bérlők számára.

Ez összesen 72 000 m2-nyi, akadálymentesített bérelhető irodafelületet fog felölelni Budapesten.

Ráadásul a Váci Greens és az Aréna Business Campus után még ennél is több irodabérlési lehetőség lesz a fővárosban, mivel az Atenor két új megaprojekten is dolgozik most a Bécsi úton és a Hengermalom úton. A „Roseville” néven futó Bécsi úti projekt várhatóan 2021 végére, a „Bakerstreet” névvel ellátott Hengermalom úti projekt bérelhető irodái pedig 2022 második negyedévében kerülnek átadásra.

Kapcsolódó cikkek