író (illusztráció), fotó: pixabay.com

Ő kapta idén a Libri irodalmi díjat

Bereményi Géza Magyar Copperfield című regénye kapta a Libri irodalmi díjat, a Libri irodalmi közönségdíjat pedig Grecsó Krisztián Magamról többet című verseskötete érdemelte ki. Ezt közölték a szervezők hétfő este.

A Libri irodalmi díjakat 2016-ban alapította a Libri Könyvkereskedelmi Kft.

“A díjak az előző év legjobb szépirodalmi könyveit helyezik előtérbe, céljuk, hogy felhívják a figyelmet a kortárs magyar irodalom kiemelkedő műveire. 2021-ben a zsűri egy regényt, míg a közönség egy verseskötetet emelt ki a tíz döntős mű közül”

– áll a közleményben.

A díjátadót hétfő este tartották a járványhelyzetre való tekintettel a Libri Könyvesboltok Facebook-oldalán. A döntős könyvek a tavalyi év kiemelkedő alkotásai közül kerültek ki. A hazai kulturális élet 212 képviselője tett javaslatot, hogy a 2020-ban megjelent alkotások közül melyik 10 kerüljön a szakmai zsűri elé, illetve melyekre szavazhasson közönség. Idén ebből a 10 könyvből kerültek ki a győztes alkotások. A közönségdíjra csaknem 21 000-en szavaztak. A díjakkal járó jutalom összege 2 millió forint, a díjazott könyvek pedig 30 millió forint médiatámogatást kapnak. A szakmai zsűri tagjai Fullajtár Andrea, Szilágyi Zsófia, Bálint András, Beck Zoltán és Károlyi Csaba voltak.

Kapcsolódó cikkek