Újabb elemekkel bővül ez a hely

Újabb elemekkel bővül ez a hely

Hat új makettel bővül március 20-tól a szarvasi Mini Magyarország Makettpark. Erről tájékoztatta a park közleményben a médiát..

Mint írják, a füzéri várral, a sárospataki Rákóczi-várral, a vizsolyi református templommal, a tiszadobi Andrássy-kastéllyal és a látogatók kívánságára a hortobágyi kilenclyukú híddal és a nagycsárdával bővül a látnivalók köre.

Emellett nő a Magyarország leghosszabb szabadtéri vasútmodell-pályáján lévő vonatok száma is.

“A park üzemeltetői nyárra újabb makettekkel és animációkkal készülnek. Az újdonságok mellett folyamatosan zajlik a meglévő makettek hangzóvá, mozgóvá alakítása is”

– teszik hozzá.

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország Makettpark 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős turisztikai beruházásaként. A park hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be.

Folyamatosan bővül újabb épületekkel és látványosságokkal, így 2015-től Erdély nevezetességeit, 2016 óta a Felvidék, 2017-től Kárpátalja és 2019-től az Őrvidék történelmi titkait és építészeti kuriózumait tekinthetik meg a látogatók.

A park interaktív, nemcsak a tihanyi visszhangot, hanem többek között a pécsi dzsámiból a müezzin énekét, az Operaházból – a szarvasi születésű – Melis György híres áriáját, Kodály Zoltán Háry János című daljátékának Toborzó dalát is megszólaltathatják a látogatók. Itt található az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózata is, amelyen a magyar vasúttörténet legszebb vonatait a látogatók indíthatják el.

A makettpark látogatóinak száma 2019-ben meghaladta a 125 000-et.

Kapcsolódó cikkek