illusztráció, fotó: pixabay.com

Ha nincs kedvük kimozdulni, nézzenek online filmet gyereknapon

Ha nincs kedvük kimozdulni, nézzenek online filmet gyereknapon

Harmincnégy ingyen, online nézhető animációs filmet ajánl a Médiatanács gyereknapra azokból az alkotásokból, amelyeket a Magyar Média Mecenatúra Programban támogatott, Ezt közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken.

A közlemény szerint az érdeklődők többek között népmesékből, gyerekdal-feldolgozásokból, űrutazást, történelmet, természettudományi ismereteket bemutató, illetve a családról, barátságról, városi életről szóló filmekből válogathatnak.

A népmesék és gyermekdalok kategóriában a médiatanács olyan klasszikusokat ajánl, mint a Cigánymesék vagy a gyerekdalok, versek, nyelvtörők feldolgozását kínáló Eszterlánc. Napjaink íróinak rajongói pedig a Kortárs gyermekversek és dalok gyűjteményében olyan mai művészek szövegeit hallhatják, mint Jász Attila vagy Tóth Krisztina.

Az állatos animációk közül a médiatanács többek között kiemelte a bájos Sajdik Ferenc-rajzokon alapuló, a Hát (m)ilyenek az állatok ismeretterjesztő sorozatot, illetve Nagy Lajos humoros írásait felhasználó Képtelen természetrajz sorozatot. A kalandokra éhezőknek az Egy komisz kölyök naplója szériát ajánlják, a történet középpontjában egy olyan fiúval, aki mindig jót akar a környezetének, de valahogy balul sülnek ki a próbálkozásai. A médiatanács kicsiknek és felnőttek is  megnézésre javasolja a Városi legendák tizenhárom epizódját, ahol a valóság és a képzelet határán humorral egyensúlyoznak az alkotók. A tündérmesék világából a Bogyó és Babóca sorozatot, a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek széria első fejezetét és a Hoppi mesék első epizódját ajánlják gyereknapra.

A médiatanács történelmi túrákra is hívja a nézőket: a régmúltat idézi Az Árpádok emlékezete – III. Béla király című epizódja és a Csataterek sorozat 3D-s rekonstrukciója.

Az ingyen, online megtekinthető alkotások listába szedett linkekre kattintva érhetőek ezen az oldalon.

Kapcsolódó cikkek