Dömötör Csaba

Dömötör Csaba: vasárnap minden korábbinál erősebb üzenetet küldhet Magyarország

Dömötör Csaba: vasárnap minden korábbinál erősebb üzenetet küldhet Magyarország

Vasárnap minden korábbinál erősebb üzenetet küldhet Magyarország Brüsszelbe, a tét, hogy hosszú évek vitái után visszavonják-e azokat a javaslatokat, amelyeket fokoznák a bevándorlást. Ezt mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

Dömötör Csaba hangsúlyozta: a kormánykoalíció elkötelezett Európa mellett, ezért is “állnak bele” a vitákba, mert szeretnék megőrizni Európát a világ legjobb helyének, benne egy erősödő Magyarországgal. Hozzátette, a gazdasági eredményeket is csak akkor tudják fenntartani, ha megőrzik a biztonságot.

Az államtitkár azt mondta, nemcsak a következő pár évről, hanem a következő évtizedről is döntünk az európai parlamenti választáson, amelyen két politikai nézet csap össze. A brüsszeli elit legalizálni, ösztönözni akarja a bevándorlást, míg a Fidesz-KDNP meg akarja állítani.

Közölte, ha nem ezt nem teszik meg, az Európa visszafordíthatatlan megváltozásával jár majd.

Dömötör Csaba kitért arra, a bevándorlást támogató és fokozó brüsszeli javaslatok a “fiókokban vannak”, ezeket életbe is léptetnék, ha lenne ehhez többségük. Ezek között említette a migránsvízumok és a kötelező kvóta terve mellett azt is, hogy több pénzt akar az unió szánni a migrációt támogató aktivista csoportoknak és kevesebbet azoknak, akik ellenzik a bevándorlást.

“A Fidesz-KDNP olyan jelölteket indított a választáson, akik Magyarországot képviselik majd Brüsszelben, és nem Brüsszel érdekeit Magyarországon”

– fogalmazott az államtitkár.

Kérdésre válaszolva elmondta még, jó esélye van a kormánykoalíciónak a győzelemre, de “nem szabad bedőlni” a közvélemény-kutatásoknak.

Kapcsolódó cikkek