forrás: pixabay.com

Az utolsó koronavírussal fertőzött is elhagyta a kórházat Vuhánban

Az utolsó koronavírussal fertőzött is elhagyta a kórházat Vuhánban

Hupej tartomány székhelyén, ahol az új koronavírus az év végén elsőként felbukkant, összesen 50 333 a betegségben szenvedő pácienst regisztráltak, közülük 3869-en meghaltak.
A tartomány területén jelenleg még 572 panaszmentes vírushordozót tartanak orvosi megfigyelés alatt.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint Hupejben vasárnapig a járvány mérséklődésének köszönhetően immár 266 turisztikai látványosságot, vagyis a tartományban található látogatóhelyek több mint 60 százalékát nyitották újra. A május 1-e alkalmából tartott ötnapos munkaszünet idején csupán a nyílt téren található látványosságok látogathatóak, az egyes intézmények napi befogadóképességük 30 százalékát engedhetik csak belépni, az érdeklődőknek pedig előzetesen kell foglalniuk jegyet.

koronavírus mesterséges színekkel, a sárga a vírus, amely elkülönül a test vörös és kék sejtjeitől, forrás: Wikipédia
A január végén vesztegzár alá helyezett, majd egészében április lején megnyitott tartományban a járvány a gazdaság különböző szektorai mellett az élet egyéb területein is számos problémát hagyott maga után.

A Hszinhua a helyi hatóságok szombati közlésére hivatkozva arról számolt be, hogy a tartomány minden városában és prefektúrájában pszichológiai tanácsadást nyújtó telefonos segélyszolgálatot hoznak létre, hogy segítsenek az ott élőknek feldolgozni a járvány miatt okozott traumát. Kínában a járvány góca az utóbbi hetekben Hupejből Hejlungcsiang tartományba helyeződött át, miután az ország északkeleti határvidékén fekvő tartományba nagy létszámban érkeztek fertőzöttek a szomszédos Oroszországból.

A Kína szárazföldi részén szombaton azonosított 11 újabb koronavírusos beteg közül hatan fertőződtek meg belföldön: öten Hejlungcsiangban, és egy ember a dél-kínai Kuangtung tartományban.

Hejlungcsiangban jelenleg 411 fertőzött beteget kezelnek, míg Kína második legtöbb páciensét – 76 embert, – a közvetlenül mellette fekvő, illetve Oroszországgal szintén határos Belső-Mongólia Autonóm Területen látják el.

Kapcsolódó cikkek