A Kínából érkezett újabb egészségügyi védõfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. április 13-án, fotó: Botár Gergely/MTI/ kormany.hu (archív)

Koronavírus: újabb lélegeztetőgépek és tesztek érkeztek Kínából

Koronavírus: újabb lélegeztetőgépek és tesztek érkeztek Kínából

Az elmúlt órákban 458 lélegeztetőgép és 25 000 teszt érkezett Kínából. Ezt közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő este a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint Magyar Levente, a külügyminisztériumi munkacsoportot felügyelő államtitkár személyesen fogadta a Nankingból érkező gépet, amely az eddigi legnagyobb lélegeztetőgép-szállítmányt hozta Magyarországra.

A külügy koronavírus központjának csapata tovább folytatja munkát, így egész héten érkeznek majd az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök az országba – írta a miniszter.

A Facebookon közzétett videóban Magyar Levente elmondta, a gép tele van lélegeztetőgéppel, amelyeket egyből magyar kórházakba szállítanak. A héten további több száz lélegeztetőgép érkezik. A 2000B típusú lélegeztetőgépről azt mondta, ez egy “kifejezetten magas tudású darab”.

Kapcsolódó cikkek