Vörös tér, Moszkva, Oroszország, forrás: pixabay.com

Orosz katonaorvos: a fegyveres erők elérték a kollektív immunitást

Orosz katonaorvos: a fegyveres erők elérték a kollektív immunitást

Sikerült elérni a kollektív immunitást az orosz fegyveres erőknél. Erről beszélt Jevgenyij Krjukov, a Szergej Kirov nevét viselő katonaorvosi akadémia parancsnoka vasárnap a Kommerszant című lap online kiadásának.

Krjukov szerint a Covid-19 elleni vakcináció a civileknél egyszerűbben ment a katonák körében, mert utóbbiak “felelősségteljes emberek, akik megvédik magukat és a családjukat”.

“Mi, a (védelmi) minisztérium voltunk az elsők, akik glükokortikoidokat alkalmaztunk koronavírusfertőzés kezelésére. Mi voltunk az elsők, akik gyógyult betegek plazmáját használtuk fel. A védelmi minisztérium először kezdte el használni a beoltott páciensek plazmáját”

– mondta.

Mihail Murasko egészségügyi miniszter korábban azt mondta, hogy a kollektív immunitás kialakulásához a lakosság 60 százalékát be kell oltani. Az orosz operatív törzs vasárnapi közleménye szerint az országban az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt egy nap alatt 9163-mal 5 126 437-re emelkedett a vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint.

A napi növekmény 0,18 százalék, a terjedési együttható 0,99, az új esetek 14,9 százaléka tünetmentes.

Az aktív fertőzöttek száma 266 204-re, a halálos áldozatoké 351-gyel 123 787-re, a felépülteké pedig 7369-cel 4 736 446-ra emelkedett. Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 140,4 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 483 000 laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 527 008 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Kapcsolódó cikkek