forrás: pixabay.com

Török-szíriai földrengés: segélyszállítmányt visz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Török-szíriai földrengés: segélyszállítmányt visz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Segélyszállítmányt indított Törökországba, a földrengésben súlyosan érintett Hatay tartományba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kedden. A segélyszállítmánnyal együtt Törökországba utazott a helyreállítást segítő hosszú távú program előkészítésére a szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési csapata.

A konvoj elindulása előtt Szabján Imre, a szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési munkacsoportjának vezetője a logisztikai központjukban újságíróknak elmondta: négyfős egység indul Törökországba helyzetfelmérésre és a mentés utáni helyreállítás előkészítésére. Elmondta, azt mérik fel, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a saját erőforrásaival és partnerei segítségével hogyan tud bekapcsolódni a helyreállítási munkákba.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak nagyon széles az eszköztára, ezért nem csak a túlélők ellátásában tudnak segíteni, de szerepet tudnak vállalni a helyreállításban is.

Szabján Imre közölte, a csapattal együtt egy kamionnyi – közel 14 tonna – segélyszállítmány is útnak indul kedden Törökországba. Hozzátette: a kamionon a helyi szervek által kért tartós élelmiszert, azonnal fogyasztható konzerv készételt, higiénés termékeket, valamint meleg ruházatot, takarót, ágyneműt és gyógyászati segédeszközöket – kerekesszékeket – visznek.

Kapcsolódó cikkek