Devecseri majális szeretetből

Devecseri majális szeretetből

CaramelA Magyar Máltai Szeretetszolgálat rendezi idén a devecseri majálist. A többi között fellép Molnár Ferenc Caramel, Éles István, és a régi tagokkal összeálló Piramis együttes is koncertezik a vörösiszap-katasztrófa sújtotta városban. 

A programok sorát vasárnap a helyi ifjúsági fúvószenekar koncertje nyitja délelőtt tíz órakor, és a Piramis együttes fellépése zárja este fél kilenckor. Az előadók mindannyian lemondtak a tiszteletdíjukról – közölte a segélyszervezet. Napközben somlóvásárhelyi és devecseri csoportok műsorát láthatja a közönség, az Esterházy-kastélyparkban a Fláre Beás együttes, az Üzletembers, a Diamond, és a Bon Jovi Tribute adnak élő koncertet.

máltai

A segélyszervezet közleménye szerint “ezekre az alkalmakra az újjáépítés, a kártalanítás és az ügyintézés elhúzódása miatt egyre nagyobb szükség van, hogy a károsult családoknak legyen alkalmuk kilépni a katasztrófa árnyékából, időről időre kiszabaduljanak a kártalanítással és az újjáépítéssel kapcsolatos ügyekből, megfeledkezzenek a rájuk nehezedő terhekről.” A majálist követően május 22-én a Dumaszínház fellépésével folytatódnak a máltai közösségi esték Devecserben.

A tavaly októberi iszapömlés óta több, mint száz család él ma is a karitatív szervezet bérelt lakásaiban. A vörösiszap három települést öntött el, Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A kormány ez év június 30-ig meghosszabbította a Veszprém megyére korábban kihirdetett veszélyhelyzetet, Ezt a dátumot jelölte meg a helyreállítás-újjáépítés határidejének.

Kapcsolódó cikkek