Alaptőkét emelt az OTP romániai leányvállalata

Alaptőkét emelt az OTP romániai leányvállalata

Organikus növekedési stratégiájának megfelelően alaptőkét emelt március folyamán az OTP Bank Románia. Ezt közölte csütörtökön a pénzintézet.

A tőkeemelés lezárult, ennek eredményeként 250 millió lejjel (1 lej=73,66 forint) nőtt a bank alaptőkéje. Felidézték, hogy tavaly az OTP Bank Románia számos jelentős fejlesztést hajtott végre, több új bankfiókot nyitott, növelte digitális szolgáltatásainak számát, új marketingstratégiába fektetett, és 200 új munkatársat alkalmazott. Ezek a tevékenységek, valamint a hitelezési portfólió 13 százalékos emelkedése indokolja az alaptőke emelését, amelyet az anyavállalat biztosított. Közölték, a március 19-i közgyűlésén elfogadták az alaptőke emelését, amelyet részvényesként az OTP Bank Nyrt. jegyzett és fizetett be. Ennek eredményeként 1 041 667 új, egyenként 240 lej névérétkű részvényt bocsátottak ki.

A bank jegyzett tőkéje ezzel elérte a 2,079 milliárd lejt, amely 8 663 555 névre szóló, egyenként 240 lej névértékű részvényből áll. A tőkeemelést március 25-én vette nyilvántartásba a román országos cégbíróság.

Az OTP 16 éve van jelen a román piacon. Azt a célt tűzte ki az Apollo névre keresztelt növekedési terve révén, hogy öt év alatt, 2024 végére 2,5 százalékról 5 százalékra növeli piaci részesedését. A bank 2018 decemberében a 9. helyet foglalta el aktívái alapján a romániai bankpiacon.

Kapcsolódó cikkek