forrás: pixabay.com

Konzulok segítenek a Ferencváros-Genk meccsen

Konzulok segítenek a Ferencváros-Genk meccsen

Öt magyar konzul is jelen lesz a Ferencváros-Genk futballmeccs helyszínén csütörtökön Belgiumban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak majd a magyar szurkolóknak. Ezt jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mérkőzés reggelén Budapesten.

A tárcavezető azt közölte, mielőtt útnak indult volna Minszkbe, hogy a labdarúgó Konferencia-liga esti csoportmeccsén 530 magyar drukkerre számítanak a szervezők, akik közül 190-en bérelt repülőgéppel érkeznek, míg a többiek egyénileg oldják meg a kijutást.

“Egy konzul kollégám már a Liege-i repülőtéren fogja várni a magyar szurkolókat. Négy konzul kollégám pedig a stadionban fog szolgálatot teljesíteni”

– tudatta.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint, ha bármilyen ügyes-bajos dolguk van, vagy segítségre szorulnak a szurkolók, akkor a diplomatákat a +32 490 01 42 87-es ügyeleti telefonszámon lehet elérni. A miniszter aláhúzta: a vendégszurkolók a stadion melletti vendégparkolóban kell, hogy gyülekezzenek, ahol majd a vouchereikért cserébe megkapják a mérkőzésre szóló jegyeket.

“Reméljük, az egyetlen bosszúság a mérkőzés kapcsán az marad, hogy a csapatot szállító repülőgép tegnap később indult és később is érkezett, de reméljük, hogy ezentúl már csak jó hírekről tudunk beszámolni”

– fogalmazott.

“Az odautazóknak biztonságos megérkezést és jó szurkolást kívánok!”

– jelentette ki.

Kapcsolódó cikkek