versenyautó rali pályán, (illusztráció), fotó: pixabay.com

Fontos versenyre készülnek a magyar ralisok

Fontos versenyre készülnek a magyar ralisok

Rajthoz áll a rali-világbajnokság következő versenyén, a május 20. és 23. között sorra kerülő Portugál-ralin a Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros.

A Skoda Rally Team Hungary pénteki közleménye szerint az Európa-bajnokságra (ERC) készülő duó elsősorban tesztelési céllal, a felkészülés részeként vesz részt a vb-futamon. Herczigék azért is indulnak a viadalon, mert a pályák részben azonosak lesznek az ősszel Portugáliában sorra kerülő Eb-futam gyorsasági szakaszaival.

“Az egyik legnehezebb verseny a Portugál-rali, 13 gyorsaságival, 346 gyorsasági kilométerrel, köztük olyannal, ami 38 kilométer hosszúságú. Itt már maga a pályafeldolgozás is heroikus munka lesz”

– idézte a közlemény a négyszeres abszolút magyar bajnok Hercziget.

A páros az eredmény szempontjából nem fogalmazott meg célkitűzést, legfontosabbnak azt tartja, hogy sok tapasztalatot gyűjtve eljusson a célig.

“Láttuk, látjuk, hogy mire képesek azok a versenyzők, akikkel együtt megyünk az ERC-ben, de nem szabad elfelejteni, hogy megint egy olyan helyszínre megyünk, ami nekünk új, nekik pedig már van tapasztalatuk”

– mondta Herczig.

Kapcsolódó cikkek