A Takarékbank támogatja a méhészeket

A Takarékbank támogatja a méhészeket

A Takarékbank a jegybank ajánlásának megfelelően támogatja a zöldgazdaságot: a májustól igényelhető új számlacsomagjához köthető kártyás vásárlások összegének kéttized százalékát automatikusan az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnek adományozza. Ezt közölte a Magyar Bankholding csoporthoz tartozó pénzintézet pénteken.

A közlemény szerint a fenntartható lakossági számlacsomag keretében az ügyfelek úgy vállalnak szerepet a méhészek támogatásban, hogy az nekik nem jelent többletköltséget, hiszen az ő vásárlásuk után, de a saját költségére fizet a bank.

Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a klímaváltozás látható jelei, a piackutatások, valamint az Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlása alapján reagálnak a társadalom egyre erősödő környezettudatossági igényére az egyedülálló, fenntartható termék bevezetésével.

Az MNB az idén április közepén mutatta be zöldajánlását, amely elvárásokat fogalmaz meg a hitelintézetek számára az éghajlatváltozás és a környezeti kockázatok kezelése, valamint a bankok üzleti tevékenységében a környezeti fenntarthatósági szempontok érvényesítése területén – idézték fel.

Kapcsolódó cikkek