A címvédő az élen

A címvédő az élen

miskolc raliA bajnoki címvédő Aschenbrenner György érte el a legjobb időt a Miskolc-rali szombaton lebonyolított első öt gyorsasági szakaszán, az országos bajnokság második versenyén. 

A Mitsubishi Lancerrel versenyző Aschenbrenner mögött Herczig Norbert (Skoda Fabia) a második (11,7 másodperces hátránnyal), Kakuszi Zsolt (Ford Fiesta) pedig a harmadik (12,8). Továbbra sem megy a hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth Jánosnak. A Peugeot 207 S2000-est irányító pilóta öt mért szakasz után több, mint fél perccel lemaradva jelenleg csak a hetedik. Ifj. Tóth az évadnyitó versenyen, amelyet Bútor Róbert nyert meg, már a második gyorsaságin kiesett.

A szervezők tájékoztatása szerint a folytatódó versengés közben a 6. helyen álló Botka Dávid Mitsubishi Lancerjével a hatodik gyorsasági szakasz célja előtt elsodort egy veszélyes helyen álló nézőt, aki könnyebb sérüléssel megúszta az esetet. Szombaton a matinés programot követően még további tíz mért szakaszt bonyolítanak le, a viadal este nyolc óra körül fejeződik be.

Kapcsolódó cikkek