Fiatal sportolókat támogat a MOL Új Európa Alapítványa

Fiatal sportolókat támogat a MOL Új Európa Alapítványa

Nyolcvannégy fiatal sportolót - köztük a kadet világ- és Európa-bajnok Pusztai Liza kardvívót, valamint a junior világ- és Európa-bajnoki aranyérmes Németh Nándor úszót - támogatja idén összesen több mint 30 millió forint értékben a MOL Új Európa Alapítványa.

Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója a keddi ünnepélyes eredményhirdetésen kiemelte: az olajipari cég alapítványa 2006 óta több mint kétezer sportoló fejlődéséhez járult hozzá, összességében 400 millió forintot meghaladó mértékben.

“Idén növeltük a támogatás mértékét: míg tavaly 250 ezer, addig ebben az évben már egyenként 360 ezer forinttal támogatjuk a kiválasztott sportolókat” – hangsúlyozta a kommunikációs igazgató. 

Mint elhangzott, a programban azokat az ifjú sportolókat támogatják, akik a hazai vagy nemzetközi versenyeken már bizonyították tehetségüket, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. Elsősorban eszközvásárláshoz vagy utazási költségekhez igényelhettek hozzájárulást a tehetségek. Összesen közel 600 pályázat érkezett be, s a szakmai zsűri által kiválasztott 84 sportoló között Pusztai Lizán és Németh Nándoron kívül többek között olyan tehetségeket lehet találni, mint a korosztályos Eb-bronzérmes futó, Pavuk Tíra és az olasz CIV OHVALE bajnokságban szereplő gyorsasági motorversenyző, Görbe Soma.

A támogatásról szóló okleveleket Apáti-Tóth Kata, valamint az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövetei, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Lubics Szilvia ultramaratonista és Herczig Norbert négyszeres abszolút magyar bajnok raliversenyző adták át.

A támogatásban részesülők közül 71-en 18 évnél fiatalabb versenyzők, 13-an pedig 18. életévüket betöltött, eredményes sportpályafutást folytató klasszis sportolók, mint például az ifjúsági olimpiai bajnok sportlövő, Péni István.

A MOL Új Európa Alapítványa nemcsak a sport, hanem a művészet és a tudomány területén is egyengeti a tehetségek életútját, a Gyermekgyógyító Programban pedig a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, illetve rehabilitációját segítik élmény- és művészetterápiás programokkal.

Kapcsolódó cikkek