fotó: pixabay.com

Győzött a férfi válogatott

Győzött a férfi válogatott

A magyar férfi válogatott megnyerte a második mérkőzését pénteken a debreceni 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtornán, 21-19-re verte Puerto Ricót, így élnek a negyeddöntős reményei.
Eredmény, férfiak, B csoport, 2. forduló:

Magyarország-Puerto Rico 21-19
A magyar pontszerzők: Komma 8, Rosics 7, Ivosev 6-

Csirke Ferenc szövetségi kapitány együttese a kora esti mérkőzésén 21-14-re kikapott Izraeltől, főként az ellenfél kétpontos dobásai miatt. Puerto Rico hasonló arányban verte meg az osztrákokat, akik viszont legyőzték Izraelt. Így az Ivosev Tamás, Demeter Attila, Komma László, Rosics Uros összetételű gárda annak a tudatában lépett pályára a Nagytemplom előtt, hogy vereség esetén is marad esélye a negyeddöntő kivívására.

A magyarok azonban egyáltalán nem ebben a szellemben léptek pályára, és – többek között a két győzelemmel álló női válogatott hathatós buzdítása közepette – keményen küzdve tartotta a lépést az esélyesebbnek vélt karibiakkal.

Komma brillírozott, Ivosev ellenállhatatlan volt a palánk alatt, a meccs derekán 10-9-re vezettek a hazaiak. Rosics 16-18-nál egy duplával tartotta versenyben a válogatottat, majd az ellenfél 19-19-nél két meccsnyerő duplát is elrontott, Ivosev pedig 30 másodperccel a rendes játékidő vége előtt lezárta a találkozót.

“A megfelelő pillanatokban jó döntéseket hoztunk, összetartottunk csapatként, és hittünk a győzelemben”

– összegzett Ivosev.

“Óriási érdemei vannak a közönségnek, a szurkolók nélkül ez nem sikerült volna, remélem, szombaton is kijönnek”

– tette hozzá.

Csirke Ferenc azzal kezdte nyilatkozatát a médiának, hogy az első meccs általában “döcögősen” szokott sikerülni a nemzeti csapatnak.

“Ráadásul kifogtunk egy extrán dobó izraelit, szerintem ez a csapat három éve nem dobott így, mint ellenünk. Nem is volt róluk videoanyagunk, Puerto Rico viszont három hónapja folyamatosan járja a tornákat, belőlük fel tudtunk készülni. Örülök, hogy szombaton ki-ki meccset vívunk az osztrákokkal, akik nagyon jól dobnak kintről”

– fejtette ki a szakvezető, miközben a női válogatott tagjai hangos “Csirke Feri” kiabálással ünnepelték őt. Közölte, ez a szív és a közönség győzelme is volt, de látszik, hogy amíg a többi csapat játssza a 3×3-at, addig a magyarok inkább kibrusztolják a sikert.

“Nem igazán vagyunk összeszokottak, sokszor kapkodunk, mert az 5×5-ös kosárlabdából érkezve azt gondoljuk, hogy kevés a 12 másodperces támadóidő. Ezért kicsit más nálunk a játék képe”

– fűzte hozzá.

Mindkét nemnél csoportonként az első két csapat kerül a vasárnapi negyeddöntőbe, s a zárónapon rendezik az elődöntőt, a bronzmérkőzést és a finálét is. A hajdúsági viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.

Korábban:

Izrael-Magyarország 21-14
Puerto Rico-Ausztria 21-14
Ausztria-Izrael 19-16

Az állás:

1. Puerto Rico 2 mérkőzés/1 győzelem (40 dobott pont),
2. Izrael 2/1 (37),
3. MAGYARORSZÁG 2/1 (35),
4. Ausztria 2/1 (33)

A szombati program:

nők, D csoport, 3. forduló:
Magyarország-Olaszország 20.45
férfiak, B csoport, 3. forduló:
Magyarország-Ausztria 21.35

Kapcsolódó cikkek