A Mezőkövesd felcsúti vendégjátéka nyitja a negyeddöntős küzdelmeket

A Mezőkövesd felcsúti vendégjátéka nyitja a negyeddöntős küzdelmeket

Két játéknap alatt rendezik meg a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntős párharcainak első mérkőzéseit, az egyetlen keddi találkozón az OTP Bank Ligában harmadik Mezőkövesd a Puskás Akadémia vendége lesz.

A Kuttor Attila vezetőedző által irányított borsodi együttes a legutóbbi bajnoki fordulóban, múlt szombaton meglepetésre kikapott otthon a Zalaegerszegtől, a kupasorozatban pedig most legfőbb NB I-es üldözőjének vendége lesz.

A felcsúti csapat ugyanis a Mezőkövesdtől három ponttal lemaradva negyedik a hazai pontvadászatban, és jó sorozatban van, december 14-e óta tétmérkőzésen nem szenvedett vereséget.

Az előző körben a Puskás Akadémia nagyon magabiztosan, kettős győzelemmel és 6-0-s összesítéssel búcsúztatta a másodosztályú Békéscsabát, a kövesdiek pedig szintén két sikerrel, 5-2-es összesített eredménnyel ejtették ki a bajnokságban sereghajtó Kaposvár együttesét az MK nyolcaddöntőjében.

A szerdai programban a címvédő MOL Fehérvár FC is pályára lép, mégpedig Zalaegerszegen, a Budapest Honvéd pedig a Paks vendége lesz.

Az már biztos, hogy a legjobb négy között lesz másodosztályú csapat, hogy melyik, arról a Dorog és az MTK párharca dönt majd. Ebben a párosításban az első meccset szerda kora délután játsszák Dorogon, majd 18 órakor a Paks-Honvéd, 20 órakor pedig a ZTE-Fehérvár találkozóra kerül sor.

Az M4 Sport a keddi Puskás Akadémia-Mezőkövesd és a szerdai ZTE-Fehérvár összecsapást élőben közvetíti. A visszavágókat jövő szerdán 18 órától rendezik.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzések:
kedd:
Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 18.50
szerda:
Dorogi FC (NB II)-MTK Budapest (NB II) 14.30
Paksi FC-Budapest Honvéd 18.00
ZTE FC-MOL Fehérvár FC 20.00

Kapcsolódó cikkek