illusztráció

Történelmi sikert ért el a Mezőkövesd

Történelmi sikert ért el a Mezőkövesd

A címvédő MOL Fehérvár otthonában elért 2-2-es döntetlennel a Mezőkövesd Zsóry FC története során először jutott a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe.
A borsodiak a hazai 1-1-es döntetlen után idegenben szerzett több góllal léptek a Puskás Arénában jövő szerdán 20 órakor kezdődő fináléba, ahol a Budapest Honvéd vagy a másodosztályból feljutott MTK Budapest lesz az ellenfelük.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó: MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-1)
MOL Aréna Sóstó, zárt kapus, v: Vad II.
Továbbjutott: a Mezőkövesd Zsóry FC 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.
gólszerzők: Hodzic (63.), Stopira (86.), illetve Zivzivadze (8.), Pekár (54.)
sárga lap: Musliu (56.), Nego (59.), Stopira (79.), illetve Besirovic (40.), Karnyickij (44.), Nagy D. (80.)

MOL Fehérvár FC:
Kovácsik – Fiola (Hodzic, a szünetben), Musliu, Vinícius (Juhász R., 89.), Stopira – Elek (Futács, 77.), Houri – Nego (Bamgboye, 65.), Kovács I., Petrjak (Milanov, 65.) – Nikolics

Mezőkövesd Zsóry FC:
Szappanos – Eperjesi, Neszterov, Pillár, Silye – Karnyickij (Nagy D., 72.), Meszhi – Pekár (Farkas D., 75.), Cseri (Vajda S., 65.), Besirovic – Zivzivadze (Jurina, 72.)

Az első mérkőzésen 1-1-es döntetlen született, így a címvédő Fehérvár kedvezőbb helyzetből kezdhette a visszavágót. Előnye nem tartott sokáig, mert az első igazán veszélyes támadásból megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. Egy baloldali beadást Visar Musliu saját kapufájára fejelte, a visszapattanó labda Budu Zivzivadze testéről pattant a kapuba. Két perc múlva egyenlíthetett volna a hazai gárda, de Musliu elől az utolsó pillanatban tisztázni tudtak a védők. Az összesítésben továbbjutásra álló matyóföldiek behúzódtak kapujuk elé és gyors kontrákban bíztak, míg a fehérváriak többet birtokolták ugyan a labdát, ám helyzetbe alig tudtak kerülni.

A fordulást követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Fehérvár, Nego Loic közeli lövését nagy bravúrral spárgázta ki Szappanos Péter.

A túloldalon egy villámgyors akció végén Pekár László viszont megduplázta a mezőkövesdiek előnyét. Pár perc múlva Armin Hodzic ziccerben Szappanosba lőtt, később javított, bombagóljával szépített a hazai csapat.

Tovább rohamozott a Fehérvár, mégis a Mezőkövesd járt közelebb a gólhoz: Mihajlo Meszhi lövését a léc alól piszkálta ki Kovácsik Ádám.

Magabiztosan őrizte a kedvező eredményt a vendéggárda annak ellenére, hogy Stopira fejesgóljával egyenlítettek a hazaiak. A kupadöntőt érő gólért elkeseredetten harcoltak a fehérváriak, a csereként beálló Juhász Rolandot is csatárposzton vetették be, de nem sikerült újra betalálniuk, így idegenben szerzett több góllal a Mezőkövesd jutott a Magyar Kupa fináléjába.

Kapcsolódó cikkek