A Mezőkövesdet is legyőzte a Puskás Akadémia

A Mezőkövesdet is legyőzte a Puskás Akadémia

A bajnokság második helyén álló Puskás Akadémia FC hazai pályán 2-0-ra győzött az egy félidőt emberhátrányban játszó vendég Mezőkövesd Zsóry FC ellen vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának záró mérkőzésén, ezzel tovább növelte előnyét az ezüstéremért folytatott harcban.

A felcsúti csapat immár tíz ponttal előzi meg a harmadik MOL Fehérvárt. A Mezőkövesd tizenhárom veretlenül megvívott bajnoki után kapott ki ismét.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (1-0)

Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Karakó
gólszerzők: Géresi (9.), Baluta (93.)
sárga lap: Martic (19.), Farkas D. (76.), Besirovic (90.)
piros lap: Pillár (43.)

PAFC:
Tóth B. – Szolnoki, Joao Nunes (Meissner 69.), Spandler, Deutsch L. – Corbu (Plsek 66.), van Nieff – Slagveer, Knezevic (Baluta 66.), Kiss T. – Géresi

Mezőkövesd:
Szappanos – Farkas D. (Kavtaradze 78.), Katanec, Pillár, Vadnai – Chrien (Rui Pedro 63.), Martic (Szeles a szünetben) – Besirovic, Vutov (Vojtus a szünetben), Cseri – Jurina (Nagy D. 85.)

A forduló rangadóján a második helyen álló Puskás Akadémia kezdett lendületesebben és Géresi Krisztián távoli lövésével megszerezte a vezetést. A gól okozta sokkból gyorsan ébredt a dobogó legalsó fokáért harcoló Mezőkövesd, amit több ígéretes lehetősége is jelzett. Eközben a hazaiak sem lazítottak, gyors ellentámadásaikban többször benne volt egy újabb találat. A vendégek helyzetén sokat rontott Róbert Pillár szünet előtti kiállítása, aki a tőle labdát szerző és ezzel gólhelyzetbe kerülő Géresit buktatta utolsó emberként. A fordulást követően a várt felcsúti dominancia helyett inkább az emberhátrányban lévő vendégeknél volt többet a labda, bár komoly veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A Mezőkövesd a hajrához közeledve fokozta a nyomást, de nem sikerült gólt elérnie. Az utolsó pillanatokban pedig az addig nagyon kényelmesen játszó Puskás Akadémia növelte előnyét, Alexandru Baluta állította be a végeredményt.

Kapcsolódó cikkek