Soltész Miklós (archív)

Soltész Miklós: Magyarország templomokat épít és újít fel

Soltész Miklós: Magyarország templomokat épít és újít fel

Magyarország sok-sok nehézség és küzdelme ellenére templomokat épít és újít fel. Ezt jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bökönyben.

Soltész Miklós a 90 millió forintból, kormányzati támogatással felújított görögkatolikus templom újraszentelési ünnepségén arról beszélt, hogy a kereszténység kétezer éves történetét rágalmak, vádak és üldözés kísérte, amelyeket ma ellenünk, keresztény magyarok ellen tapasztalunk.

“Egy olyan Nyugat-Európa osztja nekünk az igét, amely gazdaságilag még működik, de demokráciájában hanyatló, erkölcseiben pedig romokban lévő földrész”

– fogalmazott a kormánypárti politikus, majd kifejtette, a gazdasági kérdéseket tekintve nem veszi észre a többi földrész “gyorsvonatként elhúzó szerelvényeit”, emellett pedig “mindenből problémát gyártó, az emberek mindennapjaival nem törődő, tébolyult politikusok vezetik Európát”. A liberalizmus nevében mindenki ellen – főleg, ha keresztény – diktál, fenyeget, és retorziót követel, ha nem igazodnak az ő álláspontjukhoz, így valójában “liberális diktatúrát működtetnek” – vélekedett soltész Miklós.
Elmondta, Nyugat-Európa az igazságot hazugsággal cseréli fel, mert “Istent játszik, és az igazit, az egyetlent, üldözi, gúnyolja és nevetségessé akarja tenni”, valamint át akarja írni a teremtett világ természetre és a természetesre épülő törvényeit.

“Egy törpe, erőszakos gazdasági érdekeket kiszolgáló csoport túszként tartja a társadalmakat, a médiát, de még az egyes egyházrészeket is, valamint azokat, akik mellett állítólag kiállnak, de élő pajzsként használják őket “silány, ócska érdekeik és érveik érdekében”

– fogalmazott Soltész Miklós.

Erre nekünk megvan a válaszunk, kötelességünk is kiállni mindenkinek, hívőknek és nem hívőknek egyaránt – szögezte le az ünnepségen az államtitkár. Mint mondta, tudjuk, hogyan védjük meg gyermekeinket, nem engedünk a zsarolásnak és nem fogadjuk el a rágalmakat, térdre pedig csak Isten, a haza és férfiként asszonyaink elé ereszkedünk.

Megerősítette, szobrokat állítunk egyházi és történelmi nagyjainknak, a templomfelújítási program segítségével pedig 1800 templom épül és újul meg szerte a Kárpát-medencében.

Soltész Miklós Orbán Viktor miniszterelnök a bökönyiekhez írt köszöntését tolmácsolva elmondta, nemcsak erősek, hanem a keresztény kultúra forrásaihoz nyúlnak vissza a magyar görögkatolikus közösséget évszázadokon át megtartó gyökerek.

“A keresztény tanítás kultúránk és életmódunk alapja, Isten háza ezért a mi számunkra egyszerre őrhely és találkozási pont, menedék, ahol erőt gyűjthetünk, szimbóluma mindannak, hogy kik vagyunk és hova tartozunk”

– írta a kormányfő.

A helyi görögkatolikus templom rekonstrukciója során elvégezték az imaház teljes belső homlokzati felújítását, valamint korszerűsítették a hűtési és fűtési rendszereit is.

Kapcsolódó cikkek