Soltész Miklós (archív)

Soltész Miklós: meg kell védeni Szent István király országát és örökségét

Soltész Miklós: meg kell védeni Szent István király országát és örökségét

Ezt mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Nagyvázsonyban, a megújult Szent István-templomban.

Soltész Miklós beszédében úgy fogalmazott, vissza kell verni az “országunk, kereszténységünk és értékeink” elleni állandó és folyamatos támadásokat, amihez erőt a keresztény alapok, Szent István király és a hit adhat.

A hálaadó szentmise után az államtitkár hangsúlyozta:

“Szent István király az államszervezet és az egyház alapjait is letette. A történelem viharjaiban ezek voltak azok, amelyek megtartották a magyarságot.”

Hozzátette, ma azt látni, hogy Nyugat-Európában, Észak-Amerikában támadás éri az értékeket megőrző, azokat tisztelő embereket, illetve a rájuk emlékező szobrokat, alkotásokat, valamint az egyházat és a kereszténységet is.

“Felelősségünk és feladatunk, hogy mindazt, amit megkaptunk örökül – templomi örökségünk, kereszténységünk, közösségeink – ne csak ápoljuk, hanem, ha rossz állapotba kerülnek, meg is újítsuk”

– fogalmazott.

Soltész Miklós elmondta, hogy az Árpád-korban épült nagyvázsonyi Szent István-templomot 37 millió forint kormányzati támogatásból újították meg.

Gere Dávid Márk plébános ismertette: a munkákra rovarfertőzés miatt volt szükség, a templom három faoltárát, a szószéket, a padokat és egy fából készült Szűz Mária-szobrot is megújították.

Kapcsolódó cikkek