készítette: Lehet Más a Politika

Hohn Krisztina: komoly problémákkal küzdenek a gyermekvédelmi és szociális intézmények

Hohn Krisztina: komoly problémákkal küzdenek a gyermekvédelmi és szociális intézmények

Számos ombudsmani vizsgálat bizonyítja, hogy komoly problémákkal küzdenek a gyermekvédelmi intézmények. Erről beszélt az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője Mikor lesz valódi előrelépés a gyermekvédelemben? című online sajtótájékoztatóján vasárnap.
Az ellenzéki politikus leszögezte, nem magánügy a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaélések megelőzése és jelzése, a családon belüli, az iskolai, illetve gyermekvédelmi intézményekben elkövetett erőszak.

Fontos, hogy ezeket minden esetben vizsgálják ki. Továbbá vizsgálják felül a gyermekvédelmi és szociális intézmények normatív támogatását, mert több pénz kell a működési és bérköltségekre, a tárgyi és személyi feltételek biztosítására. A dolgozók fizetését meg kell emelni, hogy a “szakma ne ürüljön ki”.

Hohn Krisztina emlékeztetett arra, hogy már több mint 100 nap telt el, az úgynevezett pedofil ügy kirobbanása óta, amely rávilágított arra, hogy komoly problémák vannak a gyerekvédelmi és szociális rendszerben.

“Azóta is várjuk a Fidesz beígért új gyermekvédelmi törvényét, azonban még csak részintézkedések történtek az elmúlt időszakban. Mi ennél sokkal többet várunk. Az LMP már benyújtotta javaslatait a parlamentnek, de a Fidesz ezeket rendre lesöpri asztalról”

– jegyezte meg az ellenzéki politikus.

Az LMP továbbra is fontosnak tartja, hogy emeljék a családi pótlékot, hisz az 2008 óta változatlan. Továbbá védeni kell a gyerekeket az internetes, különösen közösségi médiában terjedő pornográf tartalmaktól, ezért többek között az is szükséges, hogy a kormány jogszabályban írja elő a kiskorúakat oktató intézményekben a gyermekek és szülők kötelező felvilágosítását – fejtette ki az LMP szakpolitikusa.

Kapcsolódó cikkek