forrás: piyabay.com

Orosz-ukrán háború: ennyi menekült érkezett tegnap

Orosz-ukrán háború: ennyi menekült érkezett tegnap

Az ukrán-magyar határon 5894-en léptek be hétfőn Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 5308-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 164 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 87 ember érkezett Budapestre, köztük 30 gyermek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a Budapesti Polgárőr Szövetséggel együtt segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Emellett a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is.

Kapcsolódó cikkek