fotó: pixabay.com

Koronavírus: lehet kivételt tenni a látogatási tilalom alól

Koronavírus: lehet kivételt tenni a látogatási tilalom alól

A látogatási tilalom alól kivétel tehető az életveszélyes állapotban lévő beteg esetén. Ezt mondta a Semmelweis Egyetem (SE) klinikai rektorhelyettese szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szabó Attila hozzátette: a fekvőbetegek hozzátartozóinak telefonos információs vonalat hozott létre a Semmelweis Egyetem, amelyen a klinikákon folyó koronavírus-ellátás gyakorlati kérdéseiről, így egyebek mellett a csomagküldés és csak a kivételes esetekben engedélyezett látogatások lehetőségeiről lehet információkat kapni.

A hozzátartozók látogatásához védőfelszeléseket is biztosítanak az SE klinikái – jegyezte meg a rektorhelyettes. Mint mondta, a beteg állapotáról a felvételkor megnevezett személy tájékozódhat, ha pedig erre nem került sor, a legközelebbi családtagok kaphatnak információt.

Tudatta, hétköznapokon 8 és 16 óra között diszpécserekkel is beszélhetnek a legközelebbi hozzátartozók.

“Elsősorban a kritikus, súlyos állapotban lévő betegek esetén 12 és 16 óra között a betegeket ellátó orvosokkal is lehet beszélni”

– fűzte hozzá Szabó Attila.

“A +3614591500-s telefonszámán az 1-es melléket választva a nap 24 órájában témák szerint menüpontokba rendezett tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők”

– hangzott el a műsorban.

Kapcsolódó cikkek