Müller Cecília országos tisztifõorvos a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án, fotó: Botár Gergely/MTI/kormany.hu

Az országos tisztifőorvos visszautasítja a szocialista képviselő hamis vádjait

Az országos tisztifőorvos visszautasítja a szocialista képviselő hamis vádjait

A Nemzeti Népegészségügyi Központ széleskörű és rendkívül alapos szakmai vizsgálatot folytatott a tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal, esztergomi nő ügyében.

Tájékoztatásuk szerint a lefolytatott vizsgálat négy szakmai terület – neurológia, infektológia, aneszteziológia és intenzív terápia, valamint oxyológia – országos szakfelügyelő főorvosának bevonásával történt, akik szakmailag megalapozott és megkérdőjelezhetetlen véleményt alkottak.

“Ebből kiderült, hogy szakmai és dokumentációs szabálytalanságok is történtek a tatabányai Szent Borbála Kórházban, de egyértelműen kiderült az is, hogy a koronavírus-járványnak és az azzal kapcsolatos intézkedéseknek semmi köze nem volt a nő halálához”

– írták.

Ezért az NNK visszautasítja Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő alaptalan vádjait, miszerint az NNK hamis vagy áljelentést készített volna, és azt is, hogy Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének bármilyen befolyása is lett volna a neves szakértők által készített jelentésre.

“A vizsgálati jelentés megállapításai objektív tényeken alapulnak, nem pedig feltételezéseken vagy mendemondákon”

– közölték.

Kapcsolódó cikkek