Az LMP elterelésre kötelezné a bántalmazókat

Az LMP elterelésre kötelezné a bántalmazókat

A zöld párton a családon belüli erőszakot elkövetőket egy olyan folyamatban való részvételre kötelezné, ami azt szolgálja, hogy tanulják meg kezelni indulataikat vagy gyógyuljanak ki betegségükből.
Hohn Krisztina, a párt országgyűlési képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján azt mondta: gyakori a családon belüli erőszak, ezért szükségesnek látja a törvényi szigorítást, az intézményrendszer megsegítését és azt, hogy változtassanak az eljárásrendeken.

Az LMP azt javasolja, hogy azoknak, akiket ilyen ügyben felfüggesztett vagy letöltendő börtönbüntetésre ítélnek, igazságügyi orvosszakértő által megállapított esetekben részt kelljen venniük valamilyen tréningen, vagy pszichológiai, pszichikai gyógykezelésen.

“Azt szeretnék elérni, hogy az elkövetők kapjanak meg minden olyan szaksegítséget, hogy a jövőben ne kelljen attól tartani, hogy újra bántalmazókká válnak”

– mondta Hohn Krisztina, majd hzzátette, a bántalmazók nagy része azért követ el ilyen cselekményeket, mert gyermekkorában traumák érték, akár maga is bántalmazott volt.

Kapcsolódó cikkek