fotó: pixabay.com

Nagy művésszel lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Nagy művésszel lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Gyenyisz Burjakov fuvolaművésszel ad koncertet csütörtökön a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Budapest Music Centerben.

A világhírű zenész gyakorta játszik a fuvolisták számára kihívást jelentő hegedű-, cselló- és más hangszerekre írt darabokat, ezekből a csütörtöki koncerten is több felcsendül. Változatos stílusú és változatos karakterű művek hangzanak el a barokk nagy zeneszerzőjétől, Johann Sebastian Bachtól egészen a 20. századi szerzők alkotásaiig.

“A széles repertoárt felölelő koncert zárásaként Burjakov legelső átiratainak egyikét, Saint-Saens Bevezetés és Rondo Capriccioso című művét játssza el a Liszt Ferenc Kamarazenekarral”

– közölte az együttes kedden.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és világhírű fuvolaművészek közös fellépései nagy hagyományra tekintenek vissza.

Máig emlékezetesek híres koncertjeik Jean-Pierre Rampallal, vagy Emmanuel Pahud-vel.

A Budapesti Fuvola Akadémiával közös szervezésben Gyenyisz Burjakov először érkezik Magyarországra, és a csütörtöki koncert után nemzetközi mesterkurzust is tart, amelyre passzív hallgatóként a közönséget is várják. Gyenyisz Burjakov 2015 óta a Gustavo Dudamel vezette Los Angeles Filharmonikus Zenekar szólófuvolása, korábban ugyanezt a pozíciót töltötte be a New York-i MET Zenekarában.

A muzsikus a legjelentősebb nemzetközi versenyek díjazottja, emellett az utóbbi időszakban nagyszerű fuvola átiratairól is ismert.

“Jean-Pierre Rampal felvételein nőttem fel, aki sokat játszott a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, így nem ismeretlen számomra a zenekar hangzásvilága. Kifejezetten várom már a közös munkát. Azt hiszem, az átiratoknak köszönhetően még inkább ura vagyok a hangszernek, ezt a koncerten is igyekszem megmutatni majd a közönségnek”

– idézi a közlemény Burjakov szavait.

Kapcsolódó cikkek