Éjjel-nappal verseket mondanak

Versfolyam 2021 címmel, online maratoni versmondást tervez szeptember 30-án határon túli és diaszpórában működő magyar iskolák és hazai középiskolás diákok részvételével a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort tagiskolája és a békési székhelyű Heti Kelet Kulturális Alapítvány.
Csibor Géza, az alapítvány vezetője elmondta, élményé vált az elmúlt években a versfolyam, mind a résztvevők, mind a nézők körében.

Hiszen élő adásban verseltek a világháló közvetítésével a diákok felvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi és vajdasági magyar tannyelvű iskolákból; de jelentkezett a versfolyamra az írországi Dublin, az ausztráliai Gold Coast városának magyar nyelvű oktatási intézménye, sőt képviseltette magát a programon New York magyarsága és a pekingi Nemzetközi Tanulmányok Egyeteme is.

A versfolyamra idén is meghívták a szervezők a határon túli, illetve a diaszpórában működő magyar iskolák mellett a hazai középiskolákat is.

A napokban összesen több mint négyezer elektronikus invitáló levelet küldtek ki az érintett oktatási intézményekbe. Az eseményt szeptember 30-án ezen az internetes oldalon lehet követni. Hasonló versfolyamot szerveztek már a korábbi években József Attila születésnapja, a magyar költészet napja alkalmából. Tavaly a pandémia miatt elmaradt a rendezvény.

Kapcsolódó cikkek