illusztráció, fotó: pixabay.com

Külhoni magyar családokról szól a Kincs Percek legújabb része

Külhoni magyar családokról szól a Kincs Percek legújabb része

Ez azt is bemutatja mennyien vándoroltak ki, majd tértek vissza Magyarországra. Erről tájékoztatta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) pénteken a médiát.

Az intézet Kincs Percek videosorozata a magyar család- és népesedéspolitika sikereit mutatja be. A párperces kisfilmek egy-egy témára fókuszálnak, és objektíven, adatokkal igazolják az intézkedések eredményességét.

“A baloldali kormányzás alatt, 2008 és 2010 között háromszor többen mentek el Magyarországról, mint ahányan visszatértek”

– írták, hozzátéve, akkor a baloldali kormányok a kettős állampolgárság ellen voltak, és nem adtak támogatást a határon túl, külhonban élő magyaroknak.

2010-ben családbarát fordulat történt; folyamatosan nő a visszavándorlók száma, és ma már többen költöznek vissza, mint ahányan elmennek.

“Egy évtized alatt tizenötszörösére nőtt a visszatérők száma, és a visszavándorlók között egyre több a gyermekes család”

– tudatták.

“Minden magyar gyermek kincs, szülessen bárhol is a világon”

– emelték ki, ismertetve: a határon túli, külhoni magyar családok 2018 óta igényelhetik az anyasági támogatást, és ugyanolyan feltételek mellett nyithatnak babakötvényt, mint az anyaországiak.

“Eddig összesen harmincötezren éltek ezekkel a lehetőségekkel”

– fűzték hozzá.

A KINCS szerint ez annak köszönhető, hogy Magyarország családbarát ország, ahol a külhonban élő magyar családokat is megbecsülik. Az új rész megtekinthető a KINCS Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

Kapcsolódó cikkek