Kétnapos bábparádét rendeznek

Kétnapos bábparádét rendeznek

Színvonalas produkciókkal, játékos programokkal készülnek a bábparádéra a Zala megyei Hottón, ahol a kétnapos rendezvény egy felnőtteknek szóló, élőszereplős bábjátékkal nyílik meg péntek este.

“Petőfi Sándor A helység kalapácsa című epikus költeményének bábszínházi adaptációját a pécsi MárkusZínház mutatja be”

– mondta el a keddi programismertető sajtótájékoztatón Varga Péter Róbert bábos, a Ziráno Színház ügyvezetője.  Szombaton a Griff Bábszínház és a Ziránó Színház közös produkcióját, Weöres Sándor Csalóka Péter című gyermekdarabját láthatja a közönség. A pécsi Bóbita Bábszínház a Robin Hood című előadással érkezik Hottóra, a zenés, kesztyűs bábjátékot Boráros Szilárd tervezte és Schneider Jankó állította bábszínpadra.

A faluház előtti téren szombaton 14 órakor családi programok kezdődnek, a kecskeméti Tekergőtér ügyességi játékokra invitálja a fiatalabb korosztályt, a pécsi Papír Panír pedig egy különleges fényjátékot mutat be Fénylabirintus címmel: a gyermekekkel közösen festett labirintust egy tükör segítségével lehet majd bejárni.

A közönség részt vehet a szombathelyi Arizona Légitársaság Felhővadászat című kalandos játékán is, a programokat a debreceni Melodikus Szekció promenádzenével kíséri. Varga Péter Róbert felidézte: az első “banándobozos” szakmai találkozót – amelyre a bábszínházhoz kötődő művészek olyan produkcióval érkeztek, amely belefért egy banános dobozba – 2008-ban rendezték meg Hottón. A találkozó évről évre népszerűbbé vált, a falu közössége pedig befogadta a bábosokat, így egyre nagyobb közönség előtt mutathatják be a bábos produkciók sokszínűségét – fogalmazott Varga Péter Róbert.

“A családi bábszínházat feleségével, Pfeifer Zsófia bábos-zenésszel közösen működtetik, bábjátékaikkal az ország szinte minden tájegységére eljutottak”

– fűzte hozzá.

Vincze Ferenc, Hottó polgármestere kiemelte: a Ziránó Színháznak, valamint a településen élő Boráros Szilárd bábtervezőnek és Boráros Milanda rendezőnek, bábtervezőnek, drámapedagógusnak köszönhetően a tizedik bábos programsorozatot rendezhetik meg a 300 lelkes településen. A bábparádé része lett a tájegység értékeit bemutató, Göcseji Dombérozó elnevezésű rendezvénysorozatnak. A programok ingyenesek, a közönséget helyben sütött lángossal, limonádéval kínálják.

A Hottóért Alapítvány a Magyar Falu Program pályázatán két-két millió forint támogatást nyert el az idei és a jövő évi bábparádé megrendezésére.

Kapcsolódó cikkek