fotó: pixabay.com

Az első gyertya meggyújtásával együtt kapcsolják fel Budapest díszfényeit

Az első gyertya meggyújtásával együtt kapcsolják fel Budapest díszfényeit

Gyerekprogramokkal, az első adventi gyertya meggyújtásával és ünnepi fényfestéssel is készülnek a szervezők vasárnap a budapesti Városháza parkban, az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásáron.

A helyszínen az első adventi vasárnap délelőtt hagyományosan a gyerekeké lesz a főszerep – olvasható a rendezvényt szervező Szabad Tér Színház közleményében.

A Tekergő Bábszínház Bundás bocsok karácsonya című meséjével kezdődik a program, majd az előadás után adventi koszorú készítésre várják a gyerekeket.

Délután Bibliai meseolvasást tartanak a Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium tanulói Boldizsár Ildikó meséiből, majd a Kabóca Bábszínház Regö rejtem című karácsonyi pásztorjátékával fejeződik be a legfiatalabb korosztálynak szóló program.

Az első adventi gyertyát sötétedéskor Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes gyújtja meg,

ezzel egy időben pedig városszerte felgyúlnak Budapest díszfényei.

A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a LaLuz Visuals az első adventi vasárnapon egyedi, kézzel rajzolt animációs fényfestést mutat be a Deák téri Evangélikus templom hátsó homlokzatán. A december 28-ig tartó programok ingyenesek a vásár fűtött hüttéjében és a Városháza parkban egyaránt.

Kapcsolódó cikkek