hekker (illusztráció), forrás: pixabay.com

Hackerversenyt rendez a Nemzeti Kibervédelmi Intézet

Hackerversenyt rendez a Nemzeti Kibervédelmi Intézet

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

A kibervédelmi intézet honlapján közzétett felhívás szerint a Hungarian Cyber Security Challenge (HCSC’24) elnevezésű IT biztonsági versenyre minden 16. életévét betöltött magyar állampolgár jelentkezhet.

A versenyt április 25-én 18 óra és április 28-a 18 óra között – csütörtöktől vasárnapig – rendezik meg, a versenyzők a saját gépeiket használhatják.

Az egyfordulós versenyen CTF és forensic image jellegű feladatokat kell megoldani, mindenki ugyanazokat a feladatokat kapja. A versenyen használt platformot (CTFD) és kommunikációs csatornát (Discord) a szervezők biztosítják. Három kategóriában díjazzák az indulókat: a juniorok közé tartoznak a 2004. január 1-je és 2008. december 31-e között születettek, a seniorokhoz az 1999. január 1-je és 2003. december 31-e között születettek, míg az összesített versenyben minden részt vevő játékos eredményét figyelembe veszik, kortól függetlenül. A közlemény szerint ezzel az eseménnyel válogatják ki az októberi olaszországi európai versenyen (European Cybersecurity Challenge, ECSC) induló magyar csapatot: abba a junior és a senior korkategória első öt helyezettje – és további egy tartalék versenyző – kap meghívást.

A hackerversenyről bővebb információk a verseny honlapján találhatók.

Kapcsolódó cikkek