Kozák Danuta 2018-ban, fotó: Kovács Tamás/MTI (archív)

Azonnal sikerrel kezdett Kozák Danuta és Csipes Tamara is

Azonnal sikerrel kezdett Kozák Danuta és Csipes Tamara is

A címvédő Kozák Danuta, valamint Csipes Tamara is megnyerte szerdai előfutamát kajak egyes 500 méteren a tokiói olimpián.

A Ferencváros 34 éves sportolója, Kozák azzal a dán Emma Jörgensennel került azonos futamba, akitől június elején, a poznani Európa-bajnokságon kikapott, s lett második. Most is az ő különcsatájukat hozta a futam, de ezúttal a magyar kajakos a gyengébb rajt után magabiztosan evezve maga mögé utasította skandináv riválisát.

Kozák Danuta kedden harmadik lett Bodonyi Dórával párosban, így már hétszeres olimpiai érmes.

“Ezúttal sem sikerült a rajtom, és nem mondom, hogy a versenyem tele volt erővel, de azért bíztató volt. Szerettem volna nyerni, mert így remélem, hogy jobb sorsolást, könnyebb ellenfeleket kapok”

– mondta az ötszörös olimpiai bajnok.

A Budapesti Honvédot erősítő 31 éves Csipes – aki párosban negyedikként zárt klubtársával, Medveczky Erikával és szintén olimpiai, világ- és Európa-bajnok – gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott az ötödik előfutamban, így ő is készülhet a csütörtöki, középdöntős és a remények szerint döntős folytatásra.

“A szél most kevésbé erős, mint tegnap, viszont oldalról fúj, ezért nagyon nehéz elrajtolni, mert kifújja a hajót. Nem esett túl jól fizikailag, mert a páros miatt három napja nem eveztem egyest, mentálisan viszont nagyon rákészültem, nehogy meglepetés érjen”

– értékelt a parton Csipes Tamara.

Elárulta, hogy bár jól aludt, az éjszakája nem volt zökkenőmentes, mert a 25. emeleten laknak és hajnalban volt egy közel hatos erősségű földrengés, amelyet ők is éreztek.

Kapcsolódó cikkek