fotó: pixabay.com

Velük került egy csoportba a Veszprém

Velük került egy csoportba a Veszprém

A Magyar Kupa-győztes Telekom Veszprém a címvédő Barcelonával és a másik sztárcsapattal, a legutóbb bronzérmes francia Paris Saint-Germainnel került egy nyolcasba a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének pénteki, bécsi sorsolásán.

A legrangosabb európai kupasorozatban a magyar bajnok MOL-Pick Szeged a másik magyar résztvevő. A csongrádi együttesnek többek között a legutóbbi kiírásban második dán Aalborg lesz az ellenfele, továbbá a következő szezonban még – a 2022-ben a PSG-hez szerződő – Máthé Dominikot is a soraiban tudó norvég Elverum.

A csoportküzdelmek szeptember 15-én indulnak, az utolsó forduló mérkőzéseit 2022. március 3-4-én rendezik.

Mindkét nyolcasból az első hat jut tovább, az első kettő-kettő egyenesen a negyeddöntőbe. A nyolc közé kerülésért március 31. és április 8. között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseire május 12. és május 20. között kerül sor, a négyes döntőt pedig június 12-13-án rendezik.

A férfi BL csoportbeosztása:

A csoport: MOL-PICK SZEGED, THW Kiel (német), HC Vardar 1961 (macedón), Aalborg Handbold (dán), HC Meshkov Brest (fehérorosz), Montpellier HB (francia), PPD Zagreb (horvát), Elverum (norvég)

B csoport: TELEKOM VESZPRÉM, Paris Saint-Germain (francia), Barcelona (spanyol), FC Porto (portugál), Lomza Vive Kielce (lengyel), SG Flensburg-Handewitt (német), CS Dinamo Bucuresti (román), HC Motor Zaporizzsja (ukrán)

Kapcsolódó cikkek