Továbbjuthat a Ferencváros

Továbbjuthat a Ferencváros

Peter Stöger vezetőedző szerint amennyiben a Ferencváros a legjobbját nyújtja a litván bajnok Zalgiris Vilnius ellen, akkor tovább fog jutni a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójából.

Az előző kiírásban csoportkörös FTC nyáron kinevezett vezetőedzője hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a koszovói FC Prishtina elleni párharcban jól teljesítettek, sok helyzetet kialakítottak, ugyanakkor az ellenfél is a kívántnál többször került közel a kapujukhoz.

“Hiába vagyunk mi az esélyesek, a Zalgiris ellen közel a legjobbunkra lesz szükség a továbbjutáshoz. Ha magas szinten tudunk játszani, ez sikerülni fog”

– bizakodott az osztrák szakvezető.

Kiemelte, a litván rivális négy- és ötvédős rendszerben is képes játszani, ők azonban mindkettő ellen felkészültek.

“A Zalgiris sokkal szervezettebb, ám kevésbé fizikális csapat, mint a Prishtina volt, így nehéz a két együttest összehasonlítani. Nem számítok könnyű találkozóra, de mi vagyunk a jobb csapat”

– jelentette ki a tréner.

A siker kulcsaként a szervezett védekezést és az abból hatékonyan felépített támadójátékot nevezte meg azzal a kitétellel, hogy csapatában sok olyan labdarúgó van, aki képes gólokat lőni. Elmondta, fontos, hogy amikor egyszerre öt-hat ember támad, akkor a többiek megoldják a védekezést. Sigér Dávid elsősorban azt várja, hogy együttese megmutassa, az előző két mérkőzéshez képest játékban előre tudott lépni.

“A szerzett gólok számával elégedettek lehettünk, de volt bennem némi hiányérzet, ez azonban annak tudható be, hogy ezek voltak az első tétmérkőzéseink, ráadásul a teljes keret nem sokat tudott együtt készülni”

– tekintett vissza a selejtező első körére a válogatott középpályás.

Sigér hozzátette, most sem volt sok idejük a kísérletezésre. A Zalgiris ellen kellően óvatosan, ugyanakkor bátran és kezdeményezően fognak fellépni a keddi hazai találkozón, mert szeretnének előnyt szerezni a jövő heti második összecsapásra.

“Ebben az oda-visszavágós rendszerben fontos, hogy mindkét meccsen kiegyensúlyozottak legyünk, el kell érni, hogy a 180 perc alatt az ellenfélnek a lehető legkevesebb gólszerzési lehetősége legyen”

– mondta a 30 éves játékos. Meglátása szerint az idegenben szerzett gólok szabályának eltörlése miatt a párharcok sokkal tovább nyitottak maradhatnak, ezért is fontos a budapesti jó eredmény.

“Abban biztos vagyok, hogy fogunk gólt, gólokat szerezni, a kulcs az lesz, hogy védekezésben mennyire leszünk szervezettek”

– mondta végül Sigér Dávid.

Az első találkozó kedden 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában, a visszavágót pedig jövő kedden rendezik. A párharc győztesének még két kört kellene sikerrel vennie a csoportkörös szereplés kiharcolásához, míg a vesztes az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában folytathatja.

Kapcsolódó cikkek