"A döntőben is végig magabiztosan vezetve megnyerte az U19-es Európa-bajnokságot Celjében a magyar női junior válogatott" - írta az mksz.hu, fotó: mksz.hu

Százszázalékos teljesítménnyel aranyérmes a magyar válogatott

Százszázalékos teljesítménnyel aranyérmes a magyar válogatott

A magyar női junior kézilabda-válogatott hibátlan teljesítménnyel nyerte a Celjében rendezett Európa-bajnokságot, amelynek vasárnapi fináléjában 31-22-re győzte le Oroszország nemzeti csapatát.

Az európai szövetség (EHF) honlapja szerint a címvédő magyar válogatott a szünetben 17-11-re vezetett, a második félidőben pedig tovább tudta növelni előnyét. A döntő legeredményesebb játékosa Farkas Johanna volt hét találattal.

A magyar együttes százszázalékos teljesítménnyel menetelt a végső sikerig, hiszen a csoportkörben Románia (27-19), Csehország (33-20) és Norvégia (36-26), a középdöntőben pedig Franciaország (20-16) és Horvátország (35-24) ellen is nyert a szlovéniai kontinenstornán. Az elődöntőben 33-26-ra legyőzte Svédországot.

Ifj. Kiss Szilárd csapata a 2018-as serdülő, majd a 2019-es ifjúsági Európa-bajnokság után a junior kontinensviadalt is megnyerte – emeli ki a magyar szövetség (MKSZ) honlapja -, így továbbra is csak arannyal rendelkezik a világversenyekről.

Kapcsolódó cikkek