illusztráció, fotó: pixabay.com

Saját garázsában oldja meg az edzéseket az UTE karatésa

Saját garázsában oldja meg az edzéseket az UTE karatésa

Mini edzőtermet alakított ki saját garázsában Tadissi Martial, az UTE karatésa, aki a novemberi világbajnokságra, illetve a jövő tavaszi olimpiai kvalifikációs versenyre készül.

“A klubom minden feltételt biztosított, hogy otthon készülhessek, ezért a garázsunkat átalakítottuk mini edzőteremmé, ahol minden szükséges felszerelés megtalálható”

– nyilatkozta vasárnap az M1 aktuális csatornán a 67 kilogrammos súlycsoportban versenyző Tadissi Martial, majd hozzátette, ameddig bizonytalan a helyzet, és nincsenek döntések a versenyeket illetően, addig az erőnléti edzésekre helyezik a hangsúlyt, és az általános erő- és állóképességet igyekeznek fenntartani.

“Novemberig még elég sok idő van. Ha már biztosat fogunk tudni, akkor a technikai és taktikai felkészülést is elkezdjük”

– közölte az UTE sportolója, aki erőnléti edzője mellett a karate-trénerével is tartja a kapcsolatot, és mindketten küldik neki a programokat.

Tadissi Martial emlékeztetett, hogy a novemberi, dubaji világbajnokság időpontját még nem módosították a koronavírus-járvány miatt, az olimpiai kvótaszerző versenyről viszont egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy jövő tavasszal kerül rá sor.

“Nyertünk egy évet, hiszen az utóbbi egy esztendőben feszített volt a menetrend, ki voltunk élezve, nagyon sok verseny volt és nagyon sokat edzettünk. Most lelassult az élet, kiszakadtunk a mókuskerékből, meg lehet nyugodni, később pedig új lendülettel, testben és mentálisan is felfrissülve lehet nekikészülni az őszi és a tavaszi szezonnak”

– vélekedett.

Azt mondta, az olimpiai kvalifikáció szempontjából nem számít a világbajnokság, de nagyon jó előjel lenne számára, ha érmet tudna nyerni Dubajban. Hozzáfűzte, szerencsés helyzetben vannak, mert a Premier League világkupa-sorozatban is találkoznak a sportág legjobbjainak 80-90 százalékával, tehát nem a vb az egyetlen erőfelmérő számukra.

A 75 kilogrammosok között versenyző Hárspataki Gábor elmondta, az óvintézkedések betartásával hármas-négyes csoportban minden nap edzenek az MTK termében. Elárulta, amikor tudják, megtartják a kellő távolságot egymástól, de karatéban elkerülhetetlen a testi kontaktus.

“Ez a fél év olyan felkészülési lehetőség, amit mindannyiunknak ki kell használnia. A hibákat ki kell javítani, például videoelemzések segítségével”

– magyarázta az MTK karatékája, akinek szintén nincs még olimpiai kvótája, és ugyancsak az éremszerzés reményében utazik majd Dubajba.

Kapcsolódó cikkek