illusztráció, fotó: pixabay.com

Fél év után rendeztek hazai karateversenyt

Fél év után rendeztek hazai karateversenyt

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány okozta márciusi leállást követően a sportágban áprilisban elindult egy hazai online formagyakorlat versenysorozat, amely 13 hétvégén keresztül tartott.

A kezdeményezők az elmúlt hétvégén rendezték meg a sorozat utolsó állomását, amely immár személyes jelenléttel, de a járványra való tekintettel a biztonsági előírások maximális betartásával zajlott.

Mivel a versenyszámok túlnyomó részében már korábban eldőlt, hogy az összesítésben kik lettek a győztesek, a zárófordulóban csupán nyolcan vettek részt.

A versenyen – akárcsak az online időszakban – küzdelmi (kumite) kategóriák nem szerepeltek, az ifjú karatésok csak formagyakorlatokat (kata) hajtottak végre. A bírók és a nézők végig maszkot viseltek, és egymástól a biztonsági távolságot betartva helyezkedtek el. Az esemény ideje alatt a versenyzők is maszkot hordtak, melyet csak akkor vették le, amikor tatamira léptek.

A tokiói olimpián bemutatkozó sportágban az idei világversenyeket törölték, csupán kisebb hazai viadalok megtartása várható az ősz folyamán.

Kapcsolódó cikkek