Örömünnep, taps, könnyek

Örömünnep, taps, könnyek

fotó: Czeglédi Zsolt/MTIVeretlenül zárta a labdarúgó OTP Bank Liga 2011/12-es idényét a bajnok Debrecen. Kondás Elemér együttese a záróforduló szombati játéknapján magabiztosan 2-0-ra nyert a vendég Haladás ellen.

A hazaiak az első félidőben Mészáros Norbert góljával szereztek vezetést, majd a fordulást követően a gólkirályjelölt Adamo Coulibaly büntetőből állította be a végeredményt. A Debrecen előtt legutóbb 46 évvel ezelőtt, a Vasasnak sikerült veretlenül bajnokságot nyernie.

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló:

DVSC-TEVA – Haladás Sopron Bank 2-0 (1-0) Debrecen, 10 000  néző, V: Vad II
gólszerzők: Mészáros (21.), Coulibaly (54., 11-esből)     sárga lap: Bouadla (68.), Korhut (73.), illetve Tóth P. (53.), Guzmics (67.)

DVSC: Verpecz – Nikolov (Bernáth 76.), Simac, Mészáros (Máté 81.), Korhut – Bódi, Ramos, Bouadla, Szakály P. – Coulibaly, Kulcsár (Nikolic 69.)
   
Haladás: Rózsa – Schimmer (Búrány 84.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy D., Rajos (Horváth A. 60.), Nagy G., Iszlai, Halmosi – Ugrai (Oross 59.)

A mérkőzés előtt a szezon legjobb debreceni játékosának járó Zilahi-díjat a válogatott Varga József kapta meg. Huszonegy perc kellett a hazaiaknak a vezetés megszerzéséhez a szezonzáró találkozón: a hetek óta kiváló formában játszó Bouadla ugratta ki Mészárost, aki – a kapus hibáját kihasználva – kissé kisodródva helyezett jobbról a kapuba. Az első játékrészben végig bátran küzdött a Haladás, nem állt be védekezni, ennek eredményeképpen helyzetei is adódtak. A második félidőben sem változott sokat a játék képe: a története hatodik bajnoki címét szerző hajdúsági alakulat a gólkirályi címre törő Coulibaly révén növelte előnyét és ezzel veretlenül zárta a pontvadászatot.

Kondás Elemér
Kondás Elemér “érempróbája”, fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A díjátadón Orbán Viktor miniszterelnök minden debreceni játékosnak gratulált, illetve átadta a bajnoki trófeát, Csányi Sándor MLSZ-elnök pedig az aranyérmeket akasztotta a futballisták, valamint a szakmai stáb és a klubvezetés tagjainak nyakába.

Kapcsolódó cikkek