Nemzetek küzdenek a magyar sakkbajnoki címért

Nemzetek küzdenek a magyar sakkbajnoki címért

Péntektől jövő szombatig tíz ország versenyzőinek részvételével rendezik meg a XXI. Zalakaros Kupáért kiírt nemzetközi sakkversenyt, amely az idei magyar nyílt bajnokság is egyben. A viadal 1-3. helyezettje vehet részt a meghívásos magyar bajnokságon. Ezt a sorozatot ősszel rendezik Hévízen.

A hazai szövetség hétfői beszámolója szerint a zalakarosi fesztiválra eddig 10 országból érkeztek nevezések, magyar részről a mezőny tagja lesz két sakkolimpiai bajnok: Sax Gyula és Mádl Ildikó is. A sorozatnak a Hotel Karos Spa ad otthont, a fordulók minden nap 15 órakor kezdődnek. 

Ezekben a napokban ugyancsak Zalakaroson edzőtáborozik a magyar válogatott két játékosa: Polgár Judit és Almási Zoltán, ők már a sportág nyár végi olimpiájára készülnek. Almási Zoltán szerint igen erős mezőny várható, nívós, nagy csatákkal, ahol a magyarokkal is számolni kell majd. Polgár Judit nemrégiben még Strasbourgban tárgyalt, mivel egyik központi szereplője egy igen rangos európai eseménynek, az Európai Parlament részéről támogatott, Sakk az iskolában elnevezésű kezdeményezésnek.

Kapcsolódó cikkek