fotó: pixabay.com

Nagy sikernek ígérkezik a Sport43

Nagy sikernek ígérkezik a Sport43

Egy hónap alatt csaknem tízezer diák jelentkezett a Sport43 elnevezésű ingyenes programsorozatra, melynek keretén belül az ország tizenkét helyszínén hatféle mozgásformát tudnak kipróbálni az általános és középiskolás tanulók.

A szervezők közleménye szerint a szeptemberben bővített kínálattal elindított eseménysorozaton 5200 diák már részt vett valamelyik programon, de összesen csaknem 10 ezer – 356 csoport, 231 iskola – regisztrációjuk és foglalásuk van.

“Mindig merünk újat álmodni és nagyban gondolkodni, így folyamatosan bővítjük a helyszíneink számát, jelenleg 12 városban sportolhatnak velünk a diákok és ezzel arányosan a mozgásformák kínálata is gyarapszik”

– idézte a közlemény Soós Csabát, a Sport43 programsorozat ötletgazdáját.

A Sport43-ban kínált mozgásformák közül a szervezők tájékoztatása szerint a kerékpározás, a kenuzás, valamint az eplényi, libegőzéssel egybekötött túrázás a legnépszerűbb.

Mivel a programok az ország keleti határától a nyugatiig elérhetők, minden megyéből regisztráltak már iskolák az eseményekre.

“Gőzerővel készülünk a téli szezonra, és hamarosan megnyitjuk a regisztrációt a síelni, hódeszkázni vágyó diákok előtt is, valamint téli sportként a korcsolyázás is a tervek között szerepel”

– mondta Paksi Piroska, a Sport43 programigazgatója, majd hozzátette, több olyan csoport, vagy iskolai osztály is van, amelyik a téli-tavaszi időszakot is beleértve már szinte mindegyik sportolási lehetőségre regisztrált.

Az egynapos programokat kínáló eseményeken a szervezők ingyenesen biztosítják az eszközöket, regisztrálni a Sport43 honlapján lehet.

Kapcsolódó cikkek