Az iskolákban is beteg gyerekeknek ad bátorságot a Bátor Tábor

Az iskolákban is beteg gyerekeknek ad bátorságot a Bátor Tábor

A visszailleszkedést támogató Suliprogram ingyenes foglalkozásai az idei tanévben partnerintézményekben és táborozóik iskoláiban nyújtanak segítséget az elfogadó osztályközösség kialakításához.

“A mentális egészségmegőrzés területén 20 éves tapasztalattal rendelkező szervezet missziója, hogy a kórházi gyógyító élményektől a tábori kalandokon át egészen az iskolai visszailleszkedésig kísérje a súlyos vagy krónikus betegséggel küzdő gyerekeket.

Ingyenes Suliprogramjuk abban segíti az érintett gyerekeket és osztálytársaikat, hogy könnyebben találják meg a hangot egymással, a téves hiedelmek helyett valós információt kapjanak a betegségről, valamint, hogy felismerjék, milyen egyedülálló közösséget alkotnak együtt.

‘A Suliprogram célja egy olyan biztonságos osztályközösség kialakítása, megerősítése, ahova reggel örömmel érkeznek a gyerekek, ahol mindenkinek jó lenni” – mondta Vargyas-Tóth Julianna, a program szakmai vezetője. “A digitális oktatás időszaka alatt életre hívott online iskolai programunkkal közel 900, egymástól elszakadt diáknak és osztályfőnökeiknek segítettünk újra összekovácsolni a csapatot, a 2021/22-es tanévben pedig partneriskoláinkkal közösen elindíthattuk a kifejezetten betegségben érintett gyerekekre és társaikra fókuszáló Suliprogramot.’

A Bátor Tábor a pedagógusok számára hasznos tippeket és játékgyűjteményt is kínál, amik közül a Digitális Bátor Tábor felületén böngészhetnek az érdeklődők”

– fogalmaznak a Bátor Tábor Alapítvány közleményében.

Kapcsolódó cikkek