Mindkét magyar birkózó elődöntős a világkupán

Mindkét magyar birkózó elődöntős a világkupán

Korpási Bálint és Lévai Zoltán is bejutott a vasárnapi fináléba a belgrádi birkózó egyéni világkupaversenyen.
A szombati nyitónapon négy magyar kötöttfogású lépett szőnyegre és közülük a jelenlegi csapat két legjobbja, a világ- és Európa-bajnok Korpási és az Eb-ezüstérmes Lévai egyaránt két sikerrel küzdötte magát a négy közé.

Az esti elődöntőben előbb a 72 kilogrammban szereplő Korpási Bálintot szólították szőnyegre, aki végig stabilan és remekül védekezett az örmény származású, bolgár színekben versenyző Ajk Mnacakanjan ellen és riválisa egyik pörgetési kísérletéből kibújva, szép kontraakcióval szerezte meg a győzelemhez szükséges pontokat (3-1). A BVSC klasszisa a vasárnap esti fináléban az örmény Malhasz Amojannal csap majd össze.

A 77 kilogrammban érdekelt Lévai a döntőért az ukrán Jaszaf Zejnalovval küzdött meg, akivel akciómentes meccset vívott, és később szerzett ponttal nyert (1-1). Az aranyéremért a kategória közelmúltjának királya, a kétszeres olimpiai bajnok orosz Roman Vlaszov vár majd rá.

A nap harmadik magyar érdekeltségű elődöntőjét a román színekben birkózó Zurabi Datunashvili vívta, aki a nyolc között a junior vb- és Eb-első Takács Istvánt (87 kg) győzte le. A georgiai származású Datunashvili elbukta esti mérkőzését, így a BVSC tehetsége kiesett, csakúgy mint a délelőtt rögtön első meccsén vereséget szenvedett Váncza István (67 kg). Vasárnap a két döntős mellett másik négy magyar, Kecskeméti Krisztián (60 kg), Torba Erik (63 g), Lévai Tamás (82 kg) és Szőke Alex (97 kg) lép majd szőnyegre Belgrádban.

A szerbiai verseny eredetileg világbajnokság lett volna, de mivel több ország, többek között az Egyesült Államok és Japán is lemondta a szereplését, világkupává minősítették át az eseményt.

Kapcsolódó cikkek