fotó: pixabay.com

Milliós pénzjutalmat kapott Korpási Bálint

Milliós pénzjutalmat kapott Korpási Bálint

Két és fél millió forintos pénzjutalmat vehetett át Németh Szilárdtól, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnökétől Korpási Bálint, aki a múlt heti, budapesti olimpiai kvalifikációs versenyen kivívta a tokiói szereplés jogát.

Az MBSZ csütörtöki sajtóközleménye szerint a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián megtartott szűkkörű ünnepségen részt vett Bacsa Péter, a szövetség ügyvezető alelnöke, Bácsi Péter szakmai igazgató, és Sike András, a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya.

Bacsa Péter elmondta, hogy az MBSZ az olimpiára kijutott minden versenyzőnek felajánlotta ezt az összeget jutalomként, és az a négy sportoló, aki a nur-szultáni világbajnokságon szerzett kvótát, tavaly már meg is kapta.

“Reméljük, a szófiai világkvalifikációs verseny után is lesz olyan birkózónk, akit jutalmazni kell”

– mondta Bacsa.

A világ- és Európa-bajnok Korpási elmondta: ezt a hetet családi körben pihenéssel tölti, de a jövő héten újrakezdi az egyéni edzéseket, utána pedig ismét bekapcsolódik a válogatott felkészülésébe.

Korpási a 67 kilogrammos súlycsoportban indul a kötöttfogásúak olimpiai mezőnyében. Korábban a szintén kötöttfogású Lőrincz Tamás (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg), valamint a szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg) és Sastin Marianna (62 kg) szerzett tokiói kvótát.

Kapcsolódó cikkek